duminică, 24 februarie 2008

NU MAI JIGNITI ROMANIA !

In presa interna, in cea internationala, pe forumuri, site-uri, bloguri, am citit articole jignitoare la adresa poporului roman si consider de datoria mea de a lua atitudine fata de aceasta atitudine inconstienta .

In primul rand voi analiza motivatia atitudnii acestor persoane, in marea lor majoritate tot romani ce isi permit a jignii romani si tara din care au plecat:

Voi incerca a da un raspuns cat mai pertinent acestora .

1. Este acuzata impasibilitatatea romanilor ce nu se duc la votare, lipsa constiintei civice de a vota, absenteismul electoral .

Raspuns : cetateanul roman este chemat sa voteze, sa isi dea acordul de a fi condus, de o clasa politica, fata de care el nu mai are incredere .

Aici functioneaza legea cererii si ofertei .

Ce dai si ce primesti .

Ce ofera candidatii la posturile de senatori, parlamentari ?

Timp de 18 ani, cetateanul roman votant a fost amagit, a fost dus cu vorba, i s-a promis marea cu sarea si …cetateanul votat – demnitarul, dupa ce s-a vazut in “ fonctie”, o uitat pe el amaratul votant, ce a crezut in el .

S-o pacalit odata, s-o pacalit de doua ori, de trei ori, dar pana la urma romanul asta prost cum ziceti voi, ce si-o zis : mai tata astia ma amagesc cu afise, cu reclame, cu promisiuni desarte si …eu pun botul ca prostul .

Asa ca ii bag si eu in masa si nu ma mai duc la vot, ca doar nu oi fi prost la infinit .

Ce ofera viitorul demnitar ?

Ca va face, ca va drege, ca…, dar nu spune concret in cat timp, cu ce fonduri, ce raspundere isi asuma daca nu isi duce la indeplinire PROMISIUNEA .

Vorbe, vorbe, nimeni nu mai crede vorbe .

Partidele istorice se lauda cu personalitati de renume tip : Coposu, Titulescu, etc si ei spun ca sunt continuatorii acestora !

Faptul ca s-au inscris in PNTCD, in PNL nu inseamna automat ca si sunt personalitati, ca acele figure istorice si asta vede romanul, ca doar nu o fi prost sa puna botul .

Unde, cand si cum au facut ei dovada ca sunt continuatorii lui Coposu, lui Titulescu … ?

De unde si aberatia asta ca daca esti inscris in PNTCD, inseamna ca esti la fel de capabil, onest precum Coposu ?

2. Romanii sunt acuzati de absenteism electoral, de impasibilitate civica fiind data eticheta prostie, popor de mamaligi ….

Raspuns :

Demnitarul, asociatiile civice, reprezentantii partidelor, traiesc in alta lume O lume paralela cu cea a omului obisnuit, care se scoala la 5 dimineata sa ajunga la service si vine seara la 20-22, obosit, frant / mort de munca . Om obisnuit ce este platit ca un sclav in tara Europeana Romania, ca asa e la noi, merge sa le dam bani putini si munca multa .

Seara cand vine cetateanul de rand, cum ii ziceti voi, dupa ce mananca, daca are ce, incep discutiile in familie : trebuie platie gazelle, lumina, intretinerea, telefonul, banca, rechizitele copiilor, impozitele, radioul, televizorul, hainele copiilor - el adultul poarta si haine din anii trecuti, ca mai merge …

Si uite asa “incalzit” cu atatea biruri, dari, nevoi, romanul, cetateanul de rand, mai deschide si televizorul si acolo pe sticla, ce vede ?

Ca Remes fura, ca ala a luat spaga, ca ala, aia au milioane de euro furati, dar nu sunt bagati la puscarie pentru ciordeala si uita asa il apuca o MANIE SFANTA, ( pe romanul ala jignit de voi ca prost ! ) .

Si ce isi zice romanasul ?

Ce ma eu sa ii votez pe aia, ca sa fure ?

Ce imi foloseste mie ca ei se imbogatesc si eu saracesc ?

Ziceti voi ca la roman, politica trece prin burta, dar daca a-ti avea si voi “burta”, goala, oare a-ti mai gandi altfel decat romanul de rand ?

Aveti voi habar ca romanul asta de rand, isi rupe de la gura, sa dea copiilor lui sa manance ?

Aveti voi habar ca romanul asta de rand, nu isi cumpara lui haine, ca sa cumpere la copii ?

Aveti voi habar ca romanul asta de rand, munceste 10-12 ore pentru un salariu de mizerie ? - unii chiar au doua servicii, ca nu mai fac fata cu datoriile .

Aveti voi habar ca romanul asta de rand, pleaca sa munceasca la straini, ca nu mai face fata in Romania ?

Ziceti ca suntem puturosi ! Dar cine munceste pentru cei ce fac milioanele de euro ?

Munciti voi ?

Daca suntem noi romanii asa de puturosi, atunci inseamna ca acolo in Europa, sunt intreprinderi unde sunt angajati doar puturosii ( Firma Europa Trantorul SRL !!! )

Aveti voi habar ca romanul asta de rand, nu are bani sa isi trateze aici in Romania, bolile de care sufera ?

Si omul este o masina ce mai trebuie reparata din cand in cand .

Saracul romanas nu se duce in strainatate sa isi trateze boala, ci se duce la medicul roman, ce ii recomanda medicamente ce ii depasesc posibilitatile lui financiare .

Ca numai medicamente scumpe se gasesc acum la noi in Romania Europeana .

Si uite asa impovarat, disperat romanasul asta mai trebuie sa suporte si jignirile nesimtite, a unor TAVARASI , ce au plecat peste mari si tari, in “misiune “

Cu cat sunteti platiti mai nea OTRAVA, sa ne jignesti, cine iti da tie dreptul sa arunci cu noroi in oamenii amarati, in rumunasii astia exploatati ?

Sunteti platiti sa denigrati Romania ?

Chiar merita argintii care ii luati,

Nu va este rusine ?

Sigur nu va este, ca daca v-ar fi nu a-ti arunca cu noroi in Romania .

3. Si la straini le este sila de voi .

Ca sa va demonstrez ca le este greata si strainilor de voi o sa va povestesc o intamplare din anul 1995 .

Eram in Porto Carras ( Grecia ), la un congres si am fost invitati doi romani : un profesor si eu .

Profesorul un inhibit ca era roman, se recomanda ca este cetatean Italian, iar eu, mai dezinhibat am zis : sunt roman nene, asta sunt !

La un moment dat un coleg evreu din Tel Aviv, ce era din Romania, l-a prins pe nea profesoru, ca era roman dar se dadea Italian, intr-o romaneasca perfecta i-o zis : “dute in pizda matii !!!

Lingaul meu de coleg, profesorul roman ce incerca sa intre in gratiile evreului, l-o intrebat in engleza ce inseamna asta .

Nea evreul uitandu-se cu scarba la jigodia de roman ce isi renega neamul, ii zise asa peste umar : “ Romania foarte bine, foarte bine nu ai cu cine “ .

Nu ma jignise pe mine, dar imi fierbea sangele in vine, pentru romanul lingau, care in fond era si el un roman ca si mine .

Probabil ca domnul evreu, l-o parat la ceilalti colegi straini, ca nea profesoru din Romania se dadea Italian si ca ii era rusine, ca este roman, intrucat din acea zi, nici un strain nu ii mai vorbea, toti il evitau, afisand un soi de jena vizibila .

Am avut sansa la acel congres a ii prind pe “picior gresit”, pe colegii straini si cu argumente stiintifice sa le demonstrez ca eu am dreptate si nu ei .

In argumentatia mea probabil si “sangele ce fierbea “ .

Am fost aplaudat si ei strainii ce dupa acea zi, m-au abordat, punandu-mi intrebari, unii chiar cu invitatia de a lucra la ei in Institut .

Atunci in septembrie 1995, in Porto Carras, am inteles ca si lor strainilor le este scarba de aceste jigodii ce isi reneaga neamul ,

Am inteles ca nu trebuie sa ne fie rusine, ca suntem romani .

Oare lui Palade, Eminescu, George Enescu, Moisil, ….le-a fost rusine ca erau romani ?

Jignind neamul din care ei se trag aceste jigodii, nu fac decat sa se discrediteze pe ei insasi .

Evident ei strainii sunt influentati si de noroaiele, ce la arunca astia la adresa Romaniei si aici este scuza lor, ca sunt sovini cu noi .

Asta poate fi o explicatie a sovinismului antiromanesc .

NU MAI JIGNITI ROMANIA, DACA MAI AVETI CAT DE CAT DEMNITATE !

Unora nu le este rusine ca sunt romani.

Niciun comentariu: