vineri, 29 februarie 2008

PROGRAMUL “RABLA POLITICA “

si necesitatea VOTULUI UNINOMNAl .

PROGRAMUL “RABLA”, sau reforma parcului auto.

Nu sunt fan Tariceanu, dar programele : “Rabla” ( de reinoire a parcului auto ), si cel cu taxa auto, ar fi fost un lucru bun, daca fondurile incasate, ar fi intrat la mediu, daca de exemplu, am fi plantat 1 – 10 milioane de pomi/arbori .

Asa nu a fost, decat o ciordeala guvernamentala .

In ceea ce priveste comparatia intre o masina noua si una veche, se impun cateva precizari :

- masina veche, tot rabla este – ma refer la masinile de peste 8-10 ani . Indiscutabil ca au fost serii de masnii fiabile tip Mercedes, ce au facut istorie . O masina, ca orice lucru, sufera un proces normal de imbatranire . E vorba de uzura/imbatranire a pieselor metalice, piese din cauciuc, etc, ce evident trebuiesc inlocuite . Asta presupune costuri piese, cost manopera, timp pierdut in service. Cat costa o masina noua ? La cat se ridica ratele lunare ? Asta e alta discutie si evident cine nu isi permite sa cumpere o masina noua, nu il obliga nimeni . Tipul de masina este un aspect deosebit de important . Nu fac reclama masinilor germane, ci ele isi fac singure reclama prin fiabilitatea lor .

Speram mai mult la noul model Dacia, dar ma felicit ca nu am achizitonat masina noua Dacia si am luat Opel . Chestia aia, ca cica sa fim patrioti, cumparand o masina mai putzin fiabila, cand la aceiasi bani, pot cumpara una fiabila, este deja ipocrizie ; de ce nu circula demnitarii astia patrioti cu Dacia ?

NE-AM SATURAT DE MASINILE RABLE, VREM MASINI DE CALITATE .

PROGRAMUL “RABLA POLITICA

In ceea ce priveste clasa politica din Romania, e valabila aceasi nevoie de reforma, de inlocuire a “rablei “ vechi cu alta noua .

Politicienii ii putem compara cu niste masini . Unii sunt “fiabili”, adica inca mai pot face o treaba buna in politichia romaneasca multi ani - astia sunt marca Mercedes, altii sunt rable invechite, demodate, cu limbaj de lemn, care mai mult incurca .

E dreptul lor sa doarma, este o necesitate fiziologica, dar nu in parlament, ca nu ii platim sa ii vedem cum sforaie sau citesc ziarul ( dorm ai nostrii in parlament ).

De aceea s-a si sustinut ideea votului uninominal, ce ar reprezenta un adevarat PROGRAM “RABLA POLITICA” .

Ar mai fi o problema : cea a raspunderii parlamentarului/senatorului/primarului/ministrilor, etc .

Si eu pot sa promit salarii de 10.000 Euro/luna, pensii de 5000 Euro/luna, ca sa fiu ales – ca doar nu ma doare gura si apoi dupa ce sunt ales, sa ma apuc de ciordeala .

Chestia nasoala, este ca el cetateanul votant, este mai greu de aburit .

Ce face candidatul la ciordeala ?

Baga banul in reclama .

Isi pune afise gretzoase : “ votati-ma pe mine, ca o sa va fie bine “, sau eu sunt Popescu Tembelescu si va reprezint interesele .

Mai Popescu Tembelescu, chiar esti tampitzescu, de ne crezi tembelisiti sa te votam, pe tine, ca sa itzi fie tzie bine ?

Candidatul cu dare de mana, boier nene, baga banul in presa, in televiziune, da banul la baietzii analisti politici, la tot soiul de fitze, ce apar pe sticla si ne invatza pe noi astia tembelii, cum trebuie sa votam – unde, cand si pe cine .

Evident fitzele fetitzele, dau bine la imgine, fardate, aranjate si pentru unii educate .

Dupa ce aceste fitze fetitze ii fac “imaginea” candidatului, apare pe post din intamplare si baiatul cu banul .

Ne spune cine stie ce poveste idioata, cum ca ar fi avut el 100 dolaru, ce fiind el deshteptu, devenii milionaru …

Adica toata pleava cea tembeala, ce nu s-a dus la scoala, la fonctzie se rascoala si ne baga pe noi in boala, sa-I votam ….

Am ferma convingere si nu cred ca o sa reuseasca nimeni, sa mi-o schimbe, ca indiferent de culoarea politica, indiferent de varsta, unii demnitari sunt rable, altii sunt Mercedes . Sigur si un Mercedes imbatraneste, dar mai greu .

Prin sustinerea votului uninominal, s-a urmarit promovarea valorilor romanesti autentice la conducerea tarii .

Stiam ca romanul este inventiv si ca si aceasta masura de promovare a unei clase reformiste, va imbraca forma “originala”, a democratiei romanesti si de aceea am propus, ca masura de sigurantza acel CONTRACT POLITIC .

Am discutat cu un om politic, ce m-a repezit : “ ce esti nebun ? cum sa raspundem, ai gresit la vot, nu itzi convine ce a-i votat, alege altul “ .

Adica cum, sa mai astept iar 4 ani, iar 4 ani si uite asa din greseala, in greseala, pana la victoria finala .

Un prieten in spunea, ca decat sa munceasca degeaba, mai bine sta degeaba

Eu zic ca decat sa votez degeaba, mai bine ma plimb in parc, ma duc la teatru…acolo macar aia sunt cinstiti si spun pe fatza, de la inceput, ca asa e piesa : o scrisoare pierduta .

Unii imi tot cer sa ma implic in activitatea politica, ca te pricepi, ca esti activ, ca …adica cum ?

“Ei ne cer “muncitzi voi, castigam noi, sau votatzi voi, castigam tot noi “ .

Imi propusesem acum 3-4 luni, sa promovez programe politico-economice, pentru Romania . Incepusem cu tema irigatziilor si urmau altele, dar ce as fi realizat ?

Ofeream “gloantze electorale”, la pleava politica si ca un brav luptator, contribuiam la propasirea “baietzilor desteptzi “ .

Precum Lao Tzi, am adoptat strategia de a sta pe malul apei si a privii, cum curg pe rau la vale, gunoaiele electorale .

Am mai spus-o, absenteismul electoral, va fi benefic partidelor mici, tip UDMR, PRM, etc, sa treaca pragul electoral de 5 %, sa incurce partidele mari : PDL si PSD .

Cine este de vina ?

O sa mi se raspunda, ca nu avem simt civic, ca romanii sunt mamaligi, ca nu au educatzie politica, ca nu isi stiu interesul, ca …

Le voi raspunde simplu : asumati-va raspunderea pe baza de contract politic si lumea va venii la vot .

Promovati proiecte fezabile, cu termene de executie, in interesul cetateanului roman si numai atunci ii veti trezi interesul votantului .

Promovati valorile adevarate, persoane credibile, nu totzi tembelii oligofreni, ce au absolvit cursurile scolii ajutatoare si veti fi credibili .

Gasiti solutii de iesire din criza economica, in care suntem amenintati a intra si veti avea sustinere electorala .

Fiti cinstiti cu cetateanul, era sa zic de rand, dar il respect prea mult, pe el cetateanul roman, ce devine important, doar in momentul votului si oamenii vor avea incredere in voi .

Luati exemplu de la presedintele Basescu, care desii nu are parghiile economice, de a sprijinii tara, se bate ca un leu, sa schimbe mentalitatea de ciordeala nationala .

A preferat sa isi faca dusmani puternici, dar sa nu si tradeze tara, neamul, de aceea il iubeste asta boborul, cum ii ziceti voi .

Putea sa stea la Cotroceni linistit, sa fie cum vreti voi impartial, adica momaie politica, dar s-a aruncat in lupta . Faptul ca marile dosare, nu sunt finalizate, ca marii hotzi, nu sunt la puscarie, nu este vina dansului, nu este in puterea dansului, ci e treaba justitiei.

Asta e justitia cea oarba si nu mai vreau sa comentez .

Noi romanii, am admirat la dansul curajul dansului, de a spune lucrurilor pe nume, de a-i acuza pe ciorditorii .

In fapt dansul reprezinta o parte a sufletului nostru, revoltat de hotzia din tzara .

Asta nu au intzeles, ei “baietzii desteptzi “ .

Insasi UE, ne da semnale, ca nu se mai poate continua asa, ca este nevoie de o reforma a clasei politice, de reformarea justitiei,de reformarea administratiei, etc .

Ca la unele “ rable politice”, nu le mai merge motorul, ca scartie planetara, ca nu mai au faruri bune ; nu ar fi nimic, problema lor este la “mansarda”, acolo este “rugina “.

Adica nu mai sunt potentzi politic .

Votul este ca si un examen de admitere : pregatire, inteligentza, competentza .

Va aducetzi aminte cu abureala celor 15.000 de specialisti ?

Cum va trece politicianul roman, examenele electorale in anul 2008 ?

Sigur electoratul roman, va sanctziona, politicienii repetentzi .

Aceste “rable politice”, vor sa promoveze si in sesiunea 2008, pentru a mai sta inca 4 ani, acolo unde nu le este locul .

Oare de ce ?

Ciordeala .

Daca “juriul”, nu te vrea, de unde atata incrancenare ?

Pestele se impute de la cap si in UE, ne-am facut de r….

Inca mai sper, ca liderii marilor partide, se vor trezi la realitate ; inca mai sper, ca acum in 2008, sa dam la casare “rablele politice “ .

Deja ni se spune, ca avem nevoie de inca 20 de ani, sa fim in randul tzarilor europene, probabil peste 20 de ani, iar vom auzii aceasi placa idioata .

Pana cand ?

Politicianul roman, trebuie sa fie masina, care sa duca Romania, pe drumul UE.

Daca eu cetatzeanul votant, sunt obligat la 4 ani, sa tot ii schimb piesele, caci “harbul politic”, nu mai merge, vom fi la nivelul tzarilor europene, la anul si la multzi ani, ca sa aiba doar ei bani .

Dragii mei politicieni, nu mai suntem dementzi, sa alegem incompetentzi .

Dorim reforma clasei politice, o noua calitate a vietii, ca in orice stat European .

NE-AM SATURAT DE “POLITICIANUL RABLA”, VREM DEMNITARI DE CALITATE .

Eu zic ca avem nevoie de :

PROGRAMUL “RABLA POLITICA”

PS :

“Rabla politica”, polueaza !

Cum schimbam “rablele” politice ?

Va accepta clasa politica, sa promoveze adevaratele valori pe scena politica si in guvern ?

Noi votantii, ne-am desteptat ( nu ca am fi ascultat imnul “desteapta-te Romane” ), dar clasa politica s-a desteptat ?

Nu votez, nu contez …si daca votez, chiar contez ?

Niciun comentariu: