duminică, 24 februarie 2008

Pretentiile absurde ale unor grupuri privind secesiunea,

sunt anti constitutionale

Constitutia Romaniei prin art.2. pct.1, precizeaza ca suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale representative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum .

Adica prin alegeri libere organizate periodic sau referendum, se pot decide problemele majore ale natiunii .

La acelasi articol, pct.2, face precizarile necesare : “ nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu .

Oricare grup minoritar conform acestui punct, nu pot impune majoritatii modificarea constitutiei legata de suveranitate .

Prin art.3, pct.1, Constitutia Romaniei, statueaza ca teritoriul Romaniei este inalienabil .

Adica teritoriul Romaniei nu poate face obiectul nici unei discutii de seccesiune, fapt confirmat si de art.4, pct,4 : “ Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosbire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala “ .

Cei doi termeni de comun si indivizibil, nu lasa nici un loc de interpretare .

Acest teritoriu este un bun comun si nu poate fi divizat .

Exista in practica judiciara modalitatea de a iesii din indiviziune, dar se aplica numai la proprietarii unui imobil si in nici un caz legea suprema nu se poate modifica .

Astfel acest bun comun, teritoriul Romaniei, apartine de drept oricarui cetatean roman, indiferent de etnie, dar nu poate fi divizat .

Incalcarea dispozitiilor acestor articole, ar incalca drepturile majoritatii si acest fapt este anti-constitutional, conform art.57, din Constitutia Romaniei : “ Cetatenii romani, cetatenii straini si apatrizii trebuie sa isi exercite drepturile si libertatile constitutionale cu buna credinta, fara sa incalce drepturile si libertatile celorlalti “ .

Adica toti cetatenii Romaniei, inclusive minoritatile nationale, nu pot avea alte drepturi, decat cele prevazute de Constitutia Romaniei .

Dupa 1989, minoritatile nationale au beneficiat de toate drepturile legate de limba, de afirmare socio-politica, etc, plecandu-se de la premise europeana si democratica, ca aceste minoritati prin zestrea lor de cultura si elemental uman, pot contribuii la progresul cultural, economic al natiunii romane .

Mai mult decat atat, minoritatile nationale au fost incurajate, sustinute de a se implica in guvernarea Romaniei . Reprezentantii minoritatilor nationale au fost promovati atat in senat, parlament, cat si in guvern .

Insasi presedintele actual domnul Basescu, a inteles a sprijinii ca Romania, sa fie reprezentata in Consiliul europei de aceste minoritati .

Prin articolul 6, din legea suprema, este recunoscut dreptul la identitate a minoritatilor nationale : “ Statul recunoaste si garantaeza persoanelor apartinand minoritatilor nationale dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitatii lor entice, culturale, lingvistice si religioase “ .

Pretentiile absurde ale unor grupuri privind secesiunea, sunt anti constitutionale, incalcand dispozitiile articolului 54 , pct.1 : “ Fidelitatea fata de tara este sacra “ .

Revenind la Constitutia Romaniei prin art.2. pct.1, ce precizeaza ca suveranitatea nationala apartine poporului roman, corelat cu art.54, orice pretentii de secesiune, formulate de anumite grupuri, reprezinta un atentat la adresa suveranitatii nationale, un atac, o agresiune la teritoriului tarii ., neavand nici o relevanta faptul ca acesasta agresiune este din interior sau exterior, tot agresiune se cheama .

In asemenea situatii de urgenta, ce privesc integritatea statului national roman, presedintele Romaniei, conform art.93, pct.1, are obligatia de aparare a acestei integritati de a lua masuri exceptionale : “ presedintele Romaniei institute, potrivit legii, starea de necesitate, starea de asediu sau starea de urgenta in intreaga tara ori in unele unitati administrative-teritoriale si solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate, in cel mult 5 zile de la luarea acesteia “ .

Aceasta obligatie rezida din prevederile constitutionale ale art.92 : “ presedintele Romaniei este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii .

Precizari : Constitutia Romaniei fiind o lege organica, nu poate fi modificata de guvern, conform art.115, din legea suprema .

Integritatea statului national roman nu poate fi pusa in discutie si nici nu se poate pune problema revizuirii constitutiei, vezi art.152, pct.1, referitoare la limitele revizuirii : “ Dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, ….nu pot forma obiectul revizuirii “ .

Trecand peste aceste discutii tehnice si gandind normal, logic fara patima, nu putem esclude realitatile din Transilvania, unde in cei 500 de ani, acesta populatie de origine maghiara, a convietuit pasnic, cu populatia majoritara, . Au intemeiat familii mixte de romani cu maghiari, prin asimilare, formand in fapt o noua comunitate, ale caror prioritati sunt altele decat iredentismul, sovinismul si ura etnica .

Actiunile de instigare la sovinism, indiferent din care parte vine le, sunt in contradictie cu normele europene, sunt doar expresia unei mentalitati retrograde, primitive, a unor categorii de cetateni, posibil manipulate sau inflentati de ideologia nazist-legionara iredentista .

Societatea civila romana, inclusiva cea minoritar maghiara isi cunoaste foarte bine interesul sau si evident ca va respinge aceste elemente instigatoare, ce isi cauta prozeliti printer cetatenii mai putin informati .

Victime ale acestei instigari la ura, la violenta suntem noi toti, indiferent de etnie .

Lasandu-ne influentati de aceste curente legionar-iredentiste, nu facem decat jocul unor interese politice si economice ale unor grupuri, ce nu au nimic cu democratia, cu normele europene, cu spiritual crestin .

Este si obligatia bisericilor ortodoxe si catolice sa nu stea in pasivitate si sa ia pozitie fata de incitarile, instigarile la violenta, la ura si sovinism ale acestor grupuri .

In fond Dumnezeu este acelasi si pentru ortodocsi si pentru catolici .

Nici ortodoxia, nici catolicismul nu pot aproba violenta, ura inter-etnica contrara dogmei crestine .

Dumnezeu o zis : “ fericiti facatorii de pace “ .

Niciun comentariu: